2013 m. rugsėjo 24 d., antradienis

Jie nieko nenori?

Praėjo beveik mėnuo. Netikėtai atsirado kita mokykla – mano bilietas namo, į Kauną. Žinoma, streso ir kitų nemalonių jausmų daug, bet, esu tikra, kad verta. Po truputį susibendrauju su savo auklėtiniais Baltojoje Vokėje. Savotiškai gaila palikti šitą kunkuliuojantį, triukšmingą ir dėmesio norintį katilą. Pastaruoju metu vis mąstau apie dažną mokytojų posakį “Jie nieko nenori”. Jie nori, bet kitas klausimas – ar man galima jiems tai suteikti.
Leidau išsirinkti auklėtiniams filmą. Būtų naivu tikėtis, kad jie norėtų žiūrėtų kokį dokumentinį ar istorinį filmą. Abi pamokas prasėdėjau kaip ant adatų, kad tik neįeitų kokia kita mokytoja, kai auklėtiniai net sulindę į ekraną žiūrėjo “Patį baisiausią filmą”. Pirmą kartą klasėje dvi pamokas buvo tyla. Gaila, kad per šią pamoką liko nuskriausti du mokiniai, kurie būtų geriau linksniavę, nei žiūrėję filmą.
Taip, tai niekuo nesusiję su programa. Taip, ten daug nesąmonių ir vulgarių dalykų, bet stengiuosi suprasti, kas jiems įdomu. Kita vertus, tai puiki medžiaga pakalbėti apie ironiją, parodiją, hiperboles ir kitas menines priemones. Ir pakalbėjome. Kažkiek :)
P. S. Liko dvi dienos iki grįžimo namo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą