2013 m. spalio 7 d., pirmadienis

Pratybų labirintai

Kadangi iš vadovėlio atlikti užduotis ne visada smagu, o prikopijuoti kiekvienai pamokai užduočių nelabai yra galimybių, nusprendžiau, kad pratybų sąsiuviniai mokinukams visai pravers. Kadangi penktokėliai jau turėjo visokių skirtingų prisipirkę, nutariau, kad man reikia išrinkti, kurios gi tinkamiausios. Užsukusi į vieną knygynų susidūriau su testų, uždavinynų, diktantų knygų ir visokių "šakarmakarišmokgreitai" leidinių SIENA.

Pagal vadovėlį - net keli pratybų sąsiuviniai. Pasikviečiu į pagalbą pardavėją. Vartom, skaitom - skirtingi, bet lyg ir abu tinka. Prisijungia dar viena pardavėja, kuri paaiškina, kad čia kažkoks naujas leidimas, bet nežino, kurio tiksliai reikia prie mano vadovėlių. Nusiperku jau matytą.
Susivilioju testais ir užduotimis. Piniginė paplonėja.

Galiausiai imu ieškoti V. Dobrovolskienės diktantų knygos penktokams. Ketvirtokams yra, vyresniems yra - penktokams - ne. Nepasiduodu, kažkaip gi gaila mokėti už pristatymą į paštą 8 Lt, kai pats leidinys gal 12 Lt kainuoja. Kaip bebūtų tuo mano penktadienio pasilakstymas po knygynus baigiasi.

Šiandien nutariau užsukti į tą senutėlį Kalniečiuose esantį akademinį knygyną, kur pati būdama mokinė kaip į kokią pratybų stebuklingą šalį traukdavau su bendraklasiais rugsėjį. Mano nuostabai - jo nebėra. Ir nebus.

Paskutinė viltis - šalia esantis prekybcentris su dar vienu knygynu. Čia ir vėl - ketvirtokams ir šeštokams - ko tik nori, o penktokams viena vienintelė neaiški diktantų knygelė 5-12 kl. Pirmą kartą girdimos autorės, bet recenzavo Župerkos, tad ir vėl susigundau.

P. S. Penktadienio pratybų sąsiuvinius ir testų knygas palikau mokytojų dienos vakarėlio šventimo vietoje. Tikriausiai palikčiau ir galvą kur nors, jei nebūtų pritvirtinta prie kaklo.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą